Sustainability | WEICON
Transport gratuit pentru toate comenzile plasate prin magazinul nostru online cu valoare mai mare de 99 lei!
Sustainability

Sustenabilitate

Adezivii sunt solutia viitorului pentru imbinari

Adezivii ne tin lumea laolaltaSa reparam in loc sa aruncam-adezivii ne ajuta sa ducem o viata sustenabila

Adezivii contribuie la economisirea energiei si la eficientizarea proceselor de productie

Adhesives contribute to energy-saving and efficient production processes

Adezivii sunt utilizati pentru generarea unor energii regenerabile


Adezivii ne tin lumea laolaltaAdezivii permit imbinari ale celor mai diverse materiale- fie acestea lemn, metal, plastic, sticla, ceramica sau hartie. De aceea ei fac parte din viata noastra de zi cu zi. Sunt elementul invizibil care, fara sa ne dam seama, ne tin lumea lalolata. De la aplicatii industriale la aplicatii casnice, la locul de munca sau in aer liber- adezivii aduc o contributie imensa la viata moderna de astazi.

Sustainability-World

Sa reparam in loc sa aruncam – adezivii ne ajuta sa ducem o viata sustenabilaIn zilele noastre termenul de sustenabilitate este ominiprezent fiind una dintre temele de actualitate ale momentului. Dar cum putem face ca sustenabilitatea sa devina parte din viața noastra? In principiu oricine poate duce un trai sustenabil: de exemplu prin eliminarea pungilor din plastic, prin mersul cu bicicleta in loc de utilizarea unei masini sau chiar prin pastrarea si utilizarea unor obiecte vechi in viata de zi cu zi. A repara in loc de a arunca este o solutie pe termen neterminat. Multe lucuri pot fi utilizate timp de mai multi ani fara a trebui inlocuite. Generatiile anterioare ne-au aratat acest lucru. Si aici intra in scena adezivii- oferind un ajutor semnificativ in prelungirea duratei de viata a multor obiecte. Fie ca este vorba despre lipirea talpii unui pantof, lipirea unei bucați sparte dintr-un portelan sau repararea unei bare de protectie la o masina-exista un adeziv pentru aproape orice problema.


Aflati mai multe

Repairing instead of throwing away – adhesives enable sustainable living

Economisirea resurselor-o alta tema importanta astaziDatorita efectuarii imbinarilor cu ajutorul adezivilor, se pot economisi resurse in timpul procesului de productie. Multi adezivi nu altereaza suprafata materialelor, spre deosebire de sudura sau nituire de exemplu. In plus imbinarile cu ajutorul adezivilor nu cauzeaza pierderi de material si nici nu deterioreaza materialul. De asemenea, in majoritatea cazurilor sunt suficiente cantitati mici de adeziv pentru a realiza lipirea unor suprafete mari- acest lucru fiind posibil si datorita sistemelor sofisticate de dozare. Aceste sisteme se afla intr-un proces de imbunatatire continua pentru ca procesele de lipire sa devina mai usoare si mai flexibile. Chiar si noi am dezvoltat o solutie proprie de dozare si aplicare -sistemele WEICON Pen. Imbinarile permanente cu ajutorul adezivilor, dozarea precisa si consmul scazut ajuta la economisirea resurselor naturale.

Saving resources is an important topic today

Adezivii contribuie la economisirea energiei si la eficientizarea proceselor de productieGratie adezivilor este posibila desfasurarea proceselor si cresterea eficientei companiilor. Acestia ajuta la optimizarea proceselor de lucru si la scaderea semnificativa a costurilor. De exemplu, in timpul proceselor de productie conexiunile prin suruburi si filetele ale sistemelor moderne de incalzire sunt etansate cu adezivi anaerobi si etansanți specifici imbinarilor metalice. In acest fel sunt asigurate in cadrul productiilor in serie atat o calitate constanta cat si eficienta proceselor. Avand la indemana adezivul potrivit companiile pot reactiona rapid ai flexibil la cerintele individuale- fie acestea de aplicatii de lipire speciale fie de reparatii rapide. Sistemele de rasini epoxidice, de pilda, pot fi utilizate pentru a umple si a aduce la acelasi nivel ansamblurile dificil de aliniat sau altele pentru a repara pompe corodate.

Adhesives contribute to energy-saving and efficient production processes

Adezivii sunt utilizati pentru generarea unor energii regenerabilePentru generarea unor energii regenerabile este esențiala existenta unor instalatii, utilaje si uzine cum ar fi parcurile eoliene, centralele solare sau pompele de caldura geotermale. Iar adezivii joaca un rol important in productia, instalarea si intretinerea acestora. Adezivii elastici pe baza de MS polimeri cu o aderenta initiala ridicata si capacitate rapida de a rezista la sarcini au fost dezvoltati special pentru sistemele de panouri solare. Mai mult, produsele noastre sunt utilizate adesea la intretinerea parcurilor eoliene si a pompelor de caldura geotermale, imbunatatind semnificativ durata de viata a acestora.

Adhesives are used in generating renewable energies