Schmierstoffe_Titel

Ce sunt lubrifiantii?

In primul rand lubrifiantii protejeaza impotriva uzurii. Uzura este cauzata de miscarea permanenta a doua parti una peste cealalta si de frictiunea implicata de aceasta miscare. Drept rezultat, suprafetele se uzeaza ceea de duce la o pierdere de material. In plus, solicitarile chimice si termice pot cauza de asemenea uzura. Prin urmare lubrifiantii sunt ajutoare indispensabile in multe industrii si sunt utilizati pentru un numar mare de componente si masini. Lubrifiantii se impart in diverse categorii cum sunt uleiurile lubrifiante, vaselinele, pastele de lubrifiere si lubrifiantii uscati.

Lubrifiantii sunt utilizati pentru a cladi un strat de separare si pentru a reduce astfel frictiunea dintre doua componente care se misca unul impotriva celuilalt. Acestia sprijina transmisia de forte, asigura un transfer caloric sau efect de racire suficient , amortizeaza vibratiile, si sunt capabili sa etanseze sisteme si sa protejeze impotriva coroziunii.

Dupa un anumit timp, stratul de lubrifianti se uzeaza si trebuie reaplicat la intervale regulate. Manualele de utilizare oferite de producatori contin informatii referitoare la intervalele la care este necesara re-ungerea utilajelor. Lasarea in functiune a acestora pe perioade mai lungi de timp fara lubrifiant poate cauza defectarea acestora si chiar si oprirea lor. 

In general, alegerea lubrifiantului potrivit depinde de cerintele individuale si in mod particular de constructia masinii sau utilajului, de domeniul de aplicare si modul de operare.Materialul de baza al lubrifiantilor ofera informatii referitoare la caracteristicile acestora si miscibilitatea lor. 

Ce sunt lubrifiantii?


Lubrifiantii si uleiurile multifunctionale au un continut inalt de ulei. Avantajul uleiurilor lubrifiante este faptul ca duc la formarea unui film de lubrifiere foarte fin. Datorita vâscozitatii lor scazute, uleiurile de lubrifiere sunt ideale pentru spatiile de la nivelul utilajelor la care accesul se face cu dificultate. In plus acestea au efect de racire si inlatura murdaria. Ele rezista la viteze de rotatie mari fiind potrivite pentru mecanisme de actionare, lanturi si rulmenti.


Clic aici pentru a vedea care sunt uleiuirle noastre lubrifiante.
Ce sunt vaselinele?


Vaselinele au o viscozitate mai ridicata in comparatie cu uleiurile si nu se scurg ceea ce inseamna ca adera mai bine si pe o perioada mai lunga de timp la punctul de frictiune. Vaselinele prezinta in mod deosebit o stabilitate la presiune inalta si sunt utilizate atunci când forte inalte actioneaza la nivelul suprafetelor cu viteze mici. Acest lucru le recomanda pentru utilizate la articulatii, pârghii, glisiere, axuri, osii, sau lagare cu rostogolire ori cuzineti.


Clic aici pentru a vedea oferta noastra de vaseline.

Ce sunt pastele de montaj/ de asamblare?


Pastele de montaj, spre deosebire de vaseline au un inalt continut de substante solide- de obicei intre 30 si 50 la suta. Acest lucru inseamna ca ele sunt in mod ideal dotate pentru a rezista in conditii de temperaturi ridicate de functionare, presiuni mari sau schimbari climatice permanente, intermperii. Acestea protejeaza impotriva oxidarii, coroziunii, coroziunii de fretaj, efectelor de tip stick-slip si "sudurii la rece". Pastele de asamblare sunt utilizare in situatiile in care nu exista miscare dar piesele sunt supuse la solicitari inalte. De aceea ele sunt recomandate pentru ungerea imbinarilor filetate sau a stiftuirlor si a bolturilor. Ele asigura faptul ca imbinarile cu surub sunt fixe, dar pot fi oricand demontate.


Clic aici pentru a verifica pastele noastre de asamblare.

Ce sunt lubrifiantii uscati?


Pe langa acestea exista si un grup de lubrifianti uscati. Acestia pot fi impartiti in lubrifianti cu pulbere solida,filme de alunecare cu consistenta asemanatoare cerii precum si acoperiri de suprafata lipite cu continut de solide. Lubrifiantii uscati formeaza un film foarte subtire,neunsuros si cu aderenta mare la suprafata. Acestia prezinta o inalta rezistenta la presiune si previn aderenta murdariei. De asemenea protejeaza impotriva efectelor de stick- slip, faciliteaza asamblarea si demontarea, protejeaza impotriva coroziunii si reduc zgomotul masinilor.

Care sunt avantajele unei lubrifieri corecte?


✓ productivitate crescuta, calitate, eficienta si sustenabilitate

✓   energie si costuri de functionare reduse

✓  o disponibilitate mai mare a masinilor si utilajelor datorita unor intervale mai mari de timp intre opririle pentru mentenanta

✓   uzura scazuta si astfel perioade de oprire minimizate

✓  reducerea zgomotului datorat frictiunii

✓  durata de utilizare mai lunga a masinilor si sistemelor