WEICON_Klebstoffe-für-besondere-Anforderungen-Titel_4

Adezivi pentru cerinte speciale


Cerintele speciale necesita solutii speciale. Avantajul imbinarilor cu ajutorul adezivilor este ca se poate gasi adezivul potrivit aproape pentru fiecare aplicatie imaginabila. Va aratam cum sa alegeti adezivul potrivit in video-ul nostru din seria WE explain care are drept subiect chiar „Gasirea celui mai potrivit adeziv”. Un alt instrument util in luarea unei decizii este si Cautatorul de adeziv. Pentru a va oferi o idee despre cerintele multiple pe care trebuie sa le indeplineasca un adeziv, dorim sa va prezentam in cele ce urmeaza trei dintre tipurile speciale de adezivi din gama noastra. In plus exista nenumarati alti adezivi care se potrivesc perfect la cele mai specifice aplicatii.

Adeziv și etanșant permanent elastic cu rezistență la foc


Flex 310 M rezistent la foc este un adeziv și etanșant permanent elastic pe bază de MS Polimer cu o rezistență la foc de până la 120 minute. Testat și agrementat pentru toate structurile de îmbinare conform EN 1366-4. Acest etanșant este compatibil cu vopseaua, are un coeficient de contracție scăzut și îndeplinește cele mai înalte cerințe din domeniul protecției la foc cum sunt cerințele Organizației Maritime Internaționale IMO FTPC Părțile 2+5. Emisiile foarte scăzute permit aplicarea sigură în interior. WEICON Flex 310 M rezistent la foc aderă foarte bine la suprafețele vopsite în câmp electrostatic, vopsite, galvanizate, anodizate, cromate și galvanizate la cald. Este potrivit pentru utilizare pe metale, materiale plastice, beton și lemn. Adezivul și etanșantul poate fi utilizat în multe domenii de aplicare. Poate fi utilizat la bariere de incendiu și sisteme de acoperire, pentru îmbinări la nivelul componentelor non-structurale dar cu cerințe de rezistență la foc, pentru racorduri și etanșări ale canalelor de cabluri, carcaselor și capacelor de țeavă.


FireSeal_3

Aplicare Flex 310 M FireSeal

FireSeal_1

Garnitura ușii șemineului

Adeziv și etanșant permanent elastic cu o înaltă rezistență la mucegai pentru sisteme de aer curat


Adeziv și etanșant unicomponent pe bază de MS Polimer pentru aplicații multiple, permanent elastic, cu întărire rapidă și rezistență înaltă. Cu întărire neutră, rezistent la intemperii, emisii foarte scăzute și miros aproape imperceptibil, fără conținut de silicon, izocianați și solvenți. Testat și aprobat pentru aplicații în zonele alimentare și pentru sistemele de ventilație și aer condiționat în conformitate cu VDI 6022. Respectă cerințele Organizației Maritime Internaționale IMO FTPC Părțile 2+5.


ProSeal_1

Aplicare WEICON Flex 310 M MultiSeal

ProSeal_3

Etanșarea unui aparat de aer condiționat

Silicon pentru etanșări rezistente la temperaturi înalte


Dacă este vorba de imbinări cu interstitii mari sau etansari expuse la caldura in locul unui produs cianoacrilat ar fi mai potrivit un produs pe baza de silicon, iar noi recomandam utilizarea Silicon HT 300. WEICON HT 300 rezista la temperaturi de pana la +300°C- fie că este vorba de o sobă, un șemineu, un cuptor, o țeavă de exhaustare, un încălzitor pe gaz, un cazan sau o clapetă de tiraj. Acest silicon special rezistent la temperaturi înalte este potrivit pentru lipirea și etanșarea compensatorilor la sistemele de ventilație, a elementelor de etanșare, a plitelor (gaz, ceramica, inductie) a panourilor de la cuptoare sau șeminee, a placilor de protectie impotriva uzurii realizate din oxid de aluminiu pe otel, a usilor de vizitare pentru sistemele de exhaustare.

Silicon_HT_300

Aplicare Silicon HT 300

Silicon_HT_300_2

Etansarea usi unui semineu