Transport gratuit pentru toate comenzile plasate prin magazinul nostru online cu valoare mai mare de 99 RON + TVA!

Terms & Conditions

Termeni si conditii


pentru achizitia de produse din magazinul Online WEICON

§ 1 Scop si furnizor

(1) Acesti termeni si conditii se vor aplica tuturor comenzilor plasate de consumatori prin intermediul magazinului Online al WEICON Romania SRL

(2) Gama de produse oferite in magazinul nostru Online este destinata exclusiv consumatorilor care au împlinit varsta de 18 ani.

(3) Expedierile, serviciile si ofertele noastre sunt bazate in exclusivitate pe Termenii si conditiile generale de vanzari.

(4) Limba contractului este exclusiv limba romana.

§ 2 Incheierea contractului

(1) Prezentarea si afisarea produselor in magazinul online nu reprezinta o oferta obligatorie in sensul incheierii unui contract de vanzare. Aceasta este, mai degraba, o invitatie fara caracter obligatoriu de a comanda produsele din magazinul online.

(2) In momentul in care dati clic pe butonul "Comanda si plateste acum" transmiteti o acceptare de oferta care va avea drept efect obligativitatea achizitiei ( art. 1196 din Codul Civil).

(3) Dupa recepționarea ofertei de achiziție, veti primi un email generat automat prin care confirmam primirea comenzii dumneavoastra (confirmare de receptie). Aceasta confirmare de receptie nu constituie insa o acceptare a ofertei dumneavoastra de cumparare. Prin aceasta nu s-a incheiat inca un contract.

(4) Se considera incheiat un contract de cumparare produse numai in momentul in care declaram in mod expres acceptarea ofertei de achizitie sau atunci cand expediem bunurile catre dumneavoastra- fara a exista in acest caz o declaratie specifica de acceptare.

§ Articolul 3 Prețuri

Preturile mentionate pe site includ taxa pe valoare adaugata conform reglementarilor precum si alte elemente ce compun pretul, dar nu includ costurile de transport aferente.

§ 4 Termeni de plata; impliciti

(1) Plata poate fi efectuata fie prin

card de credit sau

Paypal

(2) In cazul in care alegeti metoda de plata "plata in avans", va vom transmite datele noastre bancare in confirmarea de comanda.

Contravaloarea facturii trebuie transferata in contul nostru în termen de zece zile de la primirea confirmarii de comanda.

(3) Atunci cand platiti cu card de credit, pretul de achizitie va fi rezervat pe cardul dumneavoastra de credit in momentul comenzii ("Autorizare"). Debitarea efectiva a contului dumneavoastra de credit va avea loc numai in momentul in care produsele va sunt expediate.

(4) In cazul platii prin debit direct este posibil sa revina in sarcina dumneavoastra cheltuielile ocazionate de o plata returnata ulterioare tranzacției de plata datorate fondurilor insuficiente sau unor detalii bancare incorecte furnizate de dumneavoastra.

(5) In cazul in care ramaneti dator cu o plata veti putea fi obligat sa platiti dobanda legala in vigoare de 5 puncte procentuale peste rata de baza a dobanzii. Pentru fiecare înstiintare de plata care va va fi trimisa dupa aplicarea acestei dobanzi vi se va factura o taxa de instiintare de cel putin 5 euro, cu exceptia cazului in care puteti dovedi ca paguba a fost mai mica.

§ 5 Compensare / Dreptul de retentie

(1) Veti avea dreptul la compensare in cazul in care reclamatia dumneavoastra a fost stabilita prin hotarare judecatoreasca sau daca noi alegem sa o acceptam.

(2) Va puteti exercita dreptul de retentie numai daca reclamatia dumneavoastra se bazeaza pe aceeasi relatie contractuala.

§ 6 Livrarea produselor; Retentia proprietatii

(1) Daca nu a fost agreat in alt fel, produsele vor fi expediate de la depozitul nostru la adresa furnizata de dumneavoastra.

(2) Produsele raman in posesia noastra pana ce pretul de achizitie a fost achitat integral.

§ 8 Deteriorarea produselor în tranzit

(1) In cazul in care receptionati produse care au fost evident deteriorate in timpul transportului avem rugamintea sa comunicati imediat acest lucru transportatorului si sa ne contactati si pe noi cat mai curand posibil.

(2) Chiar daca nu depuneti o plangere si nu ne contactati, dreptul dumneavoastra la garantia legala nu va fi afectat. Cu toate acestea ne puteti ajuta sa facem noi o reclamatie la transportator sau la asiguratorul transportatorului.

§ 9 Garantii

(1) Daca nu este cumva altfel mentionat, garanția intra sub incidenta prevederilor legale referitoare la acesta din Codul Civil (art. 1707 si urm. din Cod Civil).

(2) Perioada la care este limitata garantia pentru produsele utilizate este – spre deosebire de prevederile in domeniu- de un an de zile. Aceasta limitare nu se aplica in cazul reclamatiilor care se refera la pagube ce au avut efecte asupra vietii, corpului sau sanatatii si nici in cazul celor care rezulta din incalcarea obligațiilor contractuale materiale, a caror indeplinire este esentiala pentru derularea corecta a contractului si pe a carui ducere la bun sfarsit se poate baza partenerul contractual in mod regulat, precum nici in cazul reclamațiilor depuse in urma altor pagube care au la baza incalcarea intentionata sau din neglijenta a datoriei utilizatorului sau a reprezentantilor sai delegati.

(3) In toate celelalte cazuri se vor aplica prevederile in vigoare referitoare la garantie.

§ 10 Raspunderea

(1) Raspunderea nelimitata: putem fi trasi la raspundere fara limitare in cazul relei-credinte sau neglijentei grave in conformitate cu Legea referitoare la raspunderea pentru produse. Pentru neglijenta ușoara vom putea fi tinuti responsabili in cazul unor pagube care au avut efecte asupra vietii, corpului sau sanatatii persoanelor. (2) In toate celelalte cazuri raspunderea va fi limitata astfel: in situatia unor neglijente minore vom putea fi tinuti responsabili numai daca prin aceasta se incalca prevederi esentiale ale contractului de indeplinirea carora depinde indeplinirea acestuia si a caror respectare este in mod obisnuit esentiala. Raspunderea pentru neglijenta usoara este limitata la valoarea pagubelor ce pot fi prevazute in momentul incheierii contractului, si anume a caror aparitie poate fi asteptata in mod obisnuit. Aceasta limitare a raspunderii se aplica si în favoarea reprezentantilor nostri delegati.

§ 11 Jurisdictie. Legea aplicabila

Relatiile contractuale dintre parti vor fi guvernate de legea romana. Litigiile care nu vor putea fi rezolvate pe cale amiabila, vor fi inaintate spre solutionare instantelor competente.

§ 12 Prevederi finale

In situatia in care una sau mai multe dintre prevederile acestor Termeni si conditii generale este sau devine invalida niciuna din celelalte prevederi nu va fi afectata.